İzmir Bombası Nedir? Nasıl Yapılır? Sokak Yemekleri 8
İzmir’de yaşayıp bu tatlıyı yememiş olanlar da mutlaka vardır. Ama namı tüm şehirlere yavaş yavaş yayılıyor.
İçi sadece çikolata, dışı ise incecik hamurdan oluşan bu tatlı zahmetli gibi görünse de aslında göründüğünden çok daha pratik. Ufak püf noktalarını dikkate almak gerekir. Hamur mutlaka incecik açılmalı ve çikolatayı tamamen kaplayıp hiçbir yerden hava almamalı. Fırında çok fazla pişirirsek içindeki çikolata sertleşebilir buna da dikkat etmeli.
İzmir’e gidip meşhur bomba tatlısını yiyemiyorsak, o zaman bu meşhur ve karşı konulamaz lezzeti evde yapma zamanı. Şimdiden afiyet olsun!
İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 300 gram çikolata kreması
İzmir Bombası Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz çikolata kremasını dolapta bekletip, soğumasını sağlayabilirsiniz.
İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Tatlınızı yapmaya başlamadan önce fırınınızı en yüksek derecede açın. Fırın tepsinine pişirme kağıdı yayın.
-
Yoğurma kabına ılık su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alıp yavaş yavaş un ekleyerek karıştıralım.
- Hamur toparlanınca elinizle yoğurmaya devam edin.
-
Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
-
Dinlenen hamuru tezgaha alıp elinizle rulo haline getirin. Hamuru 15 parçaya ayırın.
-
Hamurları yuvarlayarak beze haline getirin. Hazırladığınız bezeleri teker teker merdaneyle açın.
-
Hamurun içine kakaolu fındık kremasından bir tatlı kaşığı koyup bohça gibi toplayın.
-
Hamurun fazla kısmını kesin ve ters çevirip tepsiye dizin.
- Hazırladığınız tatlıları 220 derece fanlı fırına koyup yaklaşık 6 dakika pişirin.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu çocuk kafayı yemekle bozmuş yazık